Dotekomanie.cz

Microsoft přichází s podporou exportu PDF či přidání vyfoceného snímku [Android]

Microsoft se po dlouhé době zaměřil na aktualizaci balíčku Office pro Android a dočkáváme se poměrně slušných funkcí. Ačkoliv tak gigant zapomíná na mnohé desktopové funkce, které pravdu uživatelům leží již dlouho v žaludku, poslední aktualizace přináší možnost exportovat dokument do PDF či vložení fotografie přímo z fotoaparátu.

Ano, konečně mohou uživatelé n svém mobilním zařízení exportovat dokument ze všech tří hlavních aplikací (Word, Excel, PowerPoint) do PDF. Osobně si myslím, že touto funkcí měly aplikace oplývat mnohem dříve. Dále zde máme například podporu vložení fotografie přímo z aplikace pro focení. Tuto funkce je však vlastní především mobilní platformě, což je do značné míry logické.

A jako poslední zde máme podporu čtení souborů s formátem RTF – proprietární typ souboru vyvíjený Microsoftem. Je to vskutku úžasné, že takto základní funkce se objevují v aplikacích až nyní. Na druhou stranu má Microsoft menší potíže s roztříštěností jeho aplikací, čemuž rozumím. Nicméně export dokumentu do PDF a čtení RTF souborů patří k naprostým základům, které měly být dostupné.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version