Dotekomanie.cz

Google Keep – další várka inovací

Google představil nějaké novinky v rámci aplikace Inbox a nyní jsme se dočkali pokračování v podobě inovací ve službě Google Keep – zřejmě nastal týden novinek.

Google rozšiřuje možnosti doplňku Keep pro webový prohlížeč Chrome. Nyní budete moci vytvořit poznámku přímo z prohlížeče prostřednictvím ikony. Druhou možností je označení textu nebo obrázku a po kliknutí pravým tlačítkem můžete vybrat akci pro uložení poznámky.

Odkaz na animaci

Další novinka se týká už přímo aplikace pro Android. Pokud budete sdílet webovou stránku přímo do Keep například z Chromu, objeví se vám dialogové okno, skrze které můžete uložit odkaz. Tato možnost zde již byla, ale nově nebudete přesměrováni do aplikace Keep, vše se provede přes dialogové okno.

Dokaz na animaci

Poslední významná novinka se týká možnosti třídění poznámek pomocí štítků. V editaci pak stačí jen napsat # a následně frázi, pod kterou chcete evidovat poznámku.

Odkaz na animaci

Mimo jiné jsme se dočkali přeuspořádání ovládacích prvků při vytváření poznámky. Dvě tlačítka jsou v horním pravém rohu, zbylé dvě jsou ve spodních rozích.

Odkaz na animaci

Těchto novinek bychom se měli dočkat hned s následující aktualizací aplikace pro Android a iOS.

Zdroj: googleforwork.blogspot.cz

Exit mobile version