Dotekomanie.cz

Polovinu příjmů z mobilních her tvoří 0,19 % hráčů

Společnost Swrve v průběhu února sbírala data hráčů a přišla se zajímavou statistikou. Ve výsledku došlo k zjištění, že polovinu příjmů za mobilní hry generuje pouze 0,19 % hráčů. Oproti loňskému roku dále došlo k nárůstu počtu hráčů, kteří ve hrách utrácí peníze. V současnosti se jedná o 64 % uživatelů.

Vývojáři her na mobilní zařízení stále nejčastěji podporují obchodní model freemium. Ten spočívá v tom, že si uživatelé stáhnou z obchodu aplikaci zadarmo. Během hraní však často narazí na situace, kdy se mohou malou platbou v samotné aplikaci posunout ve hře dále. A podle průzkumu od výše uvedené společnosti došlo v současnosti k nárůstu výdajů na tyto in-app platby ze 3 dolarů na 24,66 dolarů (597 Kč) za měsíc.

Dle průzkumu zaplatí 64 % uživatelů ve hře pouze jednou za měsíc. Pouze 19 % hráčů se rozhodne pro 2 platby za měsíc. Můžeme zde tedy vypozorovat velký propad mezi jednotlivými platbami ve hrách. Podle Swrve jeden hráč provede za měsíc 1,8 platby v průměru za 13,82 dolarů (334 Kč). Zajímavé je také to, že 2,5 % všech plateb přesahuje hodnotu 50 dolarů (1 211 Kč). Tyto vysoké platby pak v segmentu mobilních her zajišťují 17 % příjmů.

Rozdělení počtu nákupů v aplikacích, zdroj: venturebeat.com

Mobilní hry se pomalu dostávají pod kůži všech uživatelů chytrých telefonů. Oproti tradičním počítačovým/konzolovým hrám je zde rozdíl především v použitém modelu. Uživatelé si na mobilní platformě pomalu zvykají na to, že i za tyto hry je třeba zaplatit nějakou částku. Ostatně v diskuzi se můžete vyjádřit i vy, zda si raději za aplikaci zaplatíte v obchodě, nebo proti stanovenému modelu in-app plateb nic nenamítáte.

Zdroje: venturebeat.com, androidheadlines.com

Exit mobile version