Dotekomanie.cz

Mobily v českých eshopech – 11. týden

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

V novém seriálu „Mobily v českých eshopech“ se tedy dozvíte, jaké mobily se začaly prodávat na českém trhu. Také se zaměříme na obnovení prodeje starších zařízení. Jedná se o unikátní projekt na českém trhu, na kterém jsme pracovali posledních několik měsíců.

Novinky

V kategorii jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Xiaomi Mi4s

Na veletrhu MWC v Barceloně se společnost Xiaomi pochlubila dvěma novinkami. Na náš trh se dostal již vybavenější model MI5 v minulém týdnu, nyní k nám přichází dostupnější verze Mi4s.

Specifikace Xioami Mi 4s:

Samsung J320 Galaxy J3

Novinka od Samsungu v podobě Galaxy J3 se objevuje v nabídkách obchodů již týden, přičemž si můžete tento smartphone stále jen předobjednat. Měl by nalákat zájemce o mobil s cenovkou pod 5 000 Kč.

Specifikace:

ALCATEL POP 2 OT-5042X

Výrobce Alcatel nedávno prošel kosmetickou změnou, při které jeho smartphony ztratily z názvu slovíčko OneTouch. Mezi prvními zařízeními s novějším označením modelů patří levný smartphone POP 2. V jeho výbavě najdete 4,5palcový displej s rozlišením 854×480 pixelů, čtyřjádrový procesor, RAM s 1 GB, 8GB vnitřní úložiště, 5MPx fotoaparát, LTE, Bluetooth 4.0, GPS a Android v4.4 KitKat.

Doogee Valencia 2 Y100 Plus

Mezi levné smartphony zapadne i Doogee Valencia 2 Y100 Plus, jehož cena je pod hranicí 4 000 Kč. Ačkoliv specifikace nezaujmou náročnějšího uživatele, tak se může jednat o zajímavou konkurenci pro výše zmíněný Samsung.

Specifikace:

myPhone COMPACT Dual SIM

Jestli hledáte nejlevnější smartphone na našem trhu, ať už jako první zařízení pro dítě nebo jako velmi dočasné zařízení, pak vás možná zaujme myPhone COMPACT Dual SIM. jeho cena se pohybuje těsně nad hranicí 1500 Kč. Tudíž nemůžete očekávat ani dobré specifikace.

Specifikace:

Huawei G7 Plus

Model G7 se objevil v roce 2014 ještě pod označením Ascend, přičemž nedávno došlo na oživení v podobě modelu Huawei G7 Plus. Ten již nabízí vylepšené specifikace.

Obnovení prodeje

Lenovo S90

Model S90 se u nás prodává již přes rok, přičemž doposud byly k dispozici varianty s 1 a 2 GB paměti RAM. Ke konci minulého roku se u nás objevila 4GB verze, která se nyní vrací do prodeje. S úhlopříčkou displeje 5 palců při HD rozlišení se může jednat o zajímavý smartphone.

Exit mobile version