Dotekomanie.cz

iFixit – Galaxy S7 je těžší opravit než Galaxy S6

Technici ze serveru iFixit si vzali na paškál hlavní model pro letošní rok od společnosti Samsung. Model Galaxy S7 nepopadl vůbec dobře ve srovnání s loňskou generací, která mimochodem získala o jeden bod lepší hodnocení než současná novinka. Jihokorejský výrobce nedává případným majitelům jedinou šanci k tomu, aby zvládli opravu svépomocí. Takže návštěvě odborného servisu se tentokrát určitě nikdo nevyhne.

Samsung Galaxy S7 dostal od iFixit hodnocení v opravitelnosti 3 z celkových 10 bodů. Po odstranění zadního krytu je snazší výměna baterie oproti Galaxy S6, kde byla potřeba nejprve vyjmout základní desku. Jedinou překážkou může být nanesené lepidlo pod ní, které baterii dobře drží. Mnohem větší problém nastane při výměně micro USB portu. K němu se dostanete až takřka po kompletním rozebrání telefonu.

Dokonce musí přijít pryč i displej, který opět silně drží lepidlo, a navíc technici upozorňují k velké náchylnosti k jeho poškození. Přítomná odolnost IP68 lze narušit, neboť zařízení kompletně chrání gumová těsnění. Největší novinka v podobě kapalinového chlazení není nic jiného než kousek měděného plátku. Nakonec v něm zřejmě bude ukryto jen minimální množství tekutiny vzhledem k celkové tloušťce.

Zdroj: ifixit.com

Exit mobile version