Dotekomanie.cz

Google vyvíjí atypickou klávesnici pro iOS

Hlavní byznys pro Google je samozřejmě vyhledávání a s ním spojená reklama. V případě Androidu má vše integrované a v základu tedy používáte samotný Google, pokud výrobce nebo uživatel nerozhodne jinak. U jiných platforem to má obtížnější a například podle The Guardian musel Google zaplatit 1 miliardu dolarů Applu, aby zůstal jako hlavní vyhledávací engine pro iOS.

Jak se zdá, Google se chce více prosadit v jablečném systému. Podle informací webu The Verge dochází k vývoji specifické klávesnice pro iOS, která bude obsahovat psaní pomocí gest a jiné vychytávky, které známe z Androidu.

Avšak nabídne dedikované tlačítko pro vyhledávání obrázků a animovaných gifů skrze vyhledávání Googlu. Součástí bude i ikona Googlu, skrze kterou se uživatelé dostanou přímo na hlavní stránku vyhledávání. Tatko klávesnice má být ve vývoji již několik měsíců a je zatím používána jen některými zaměstnanci v Googlu .

Rozhodně se jedná o zajímavý krok, jak se více přiblížit k uživatelům na Apple platformě. Hlavně s ohledem integrace vyhledávání do nejpoužívanější části systému – klávesnice. Otázkou je, jestli bude natolik zajímavá, aby si ji uživatelé nastavili jako základní.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version