Dotekomanie.cz

Android N – notifikační lišta by měla projít změnou

Na vývojářské konferenci Google I/O se ukáže nová verze Androidu, konkrétně ponese označení N a bude se jednat o developer preview. Tudíž nebude zcela finální a bude sloužit čistě pro vývojáře. I tak nám dá bližší pohled na to, čeho se dočkáme na podzim později tohoto roku.

Web Android Police získal přístup k předprodukční verzi Androidu N a na základě tohoto, co viděli, udělali obrázky notifikační lišty a rychlého nastavení. Nejedná se tedy o pravé screenshoty. Navíc není zcela jistí, jestli se dočkáme těchto úprav. Je potřeba brát náhledy nové verze s rezervou.

Hlavní změna u běžných notifikací je patrná na první pohled. Vše působí celistvě, lišta je roztažena na 100 % šířky displeje a samotné rozdíly mezi položkami nejsou natolik patrné. Dále jsou zde k dispozici rychlé ovládací prvky.

Současná a budoucí verze

Po rozkliknutí horní šipky dolů se má rozvinout kompletní nabídka ovládacích prvků. Zde jde vidět, že Google začal šetřit s místem – aspoň při porovnání se současnou verzí.

Současná a budoucí verze

Samozřejmě se může celé prostředí notifikací ještě změnit, jelikož do oficiálního představení zbývá minimálně 6 měsíců. I během vylepšování developer preview může docházet ke změnám.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version