Dotekomanie.cz

Xiaomi Mi5 prošel testem v GFXBench

Grafický benchmark GFXBench se postaral o nové informace kolem dlouho očekávaného telefonu Mi 5. Více než rok a půl od odhalení 4. generace hlavního modelu se koncem února máme dočkat jeho nového nástupce. Přesněji 24. února má společnost Xiaomi naplánovanou tiskovou konferenci. Poslední únik specifikací přináší velký otazník, protože výpis z databáze po provedeném testování zmiňuje o půl palce větší úhlopříčku displeje.

Doposud se k Mi 5 připisoval 5,2palcový displej s Full HD rozlišením, ale GFXBench zaznamenal úhlopříčku 5,7 palce. To nedává moc velký smysl, když čínský výrobce má velmi úspěšnou řadu Redmi Note. Každopádně pohonnou jednotku by měl tvořit čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 820 spolu s grafickým čipem Adreno 530 a 3GB operační paměť RAM. Dále případní majitelé budou mít k dispozici 64GB úložiště.

Softwarová výbava nabídne systém Android v aktuální verzi 6.0 Marshmallow, který nepochybně překryje nadstavba MIUI. Ovšem není zcela jasné, z jakého důvodu jsou skryty informace týkající se přední kamerky a zadního fotoaparátu. Buď může jít k úmyslnému zablokování ze strany výrobce, nebo nakonec nemusí vůbec jít o Mi 5. Závěrem nezbývá nic jiného, než si ještě počkat na certifikaci od čínského regulátoru TENAA.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version