Dotekomanie.cz

Ochutnávky #22 – Sony Xperia M5

Na recenzi nám do redakce dorazil nový model od japonské společnosti Sony, a to model Xperia M5. Tento telefon se na náš trh dostal na začátku tohoto měsíce a nyní se pouštíme do jeho testování.

Na přední straně je telefon osazen 5″ IPS displejem s rozlišením 1920 x 1080 pixelů, což generuje obraz o jemnosti 441 ppi. Nad tímto displejem se nachází logo společnosti, senzory okolního světla, notifikační dioda a v neposlední řadě, velice kvalitní selfie kamerka s rozlišením snímače 13 Mpix. Zadní strana je vyrobena ze skla a nachází  se zde pouze logo společnosti a fotoaparát s rozlišením 21,2 Mpix. Operační systém zde byl zvolen Android ve verzi 5.1 (Lollipop) s nástavbou od Sony.

Uvnitř smartphonu tepe osmijádrový procesor od Mediateku s taktem 2,0 Ghz, a to Cortex-A53, pro grafické účely se zde nachází grafický čip, PowerVR G6200. Operační paměť telefonu dosahuje 3 GB a pro uložení bylo zvoleno úložiště o velikosti 16 GB s možností rozšíření microSD kartou až do kapacity 200 GB. Co se týče výdrže telefonu, tak uvnitř se nachází baterie o velikosti 2 600 mAh.

První dojmy ze zařízení jsou vcelku kladné, design telefonu je tvořen sklem a kovem, což činí telefon elegantním a mezi jeho hlavní přednosti patří oba fotoaparáty, které již po prvních testech vykazují dobré výsledky, ale vše se projeví až delším používáním. Pokud máte zájem o další informace, tak si počkejte na kompletní recenzi, která by měla vyjít přibližně v polovině března.

 

Exit mobile version