Dotekomanie.cz

Není kabel jako kabel – dbejte na výběr kabelů s USB C

Poté, co výrobci na trh uvedli více zařízení s konektorem USB C, roste také množství výrobců, kteří nabízí příslušenství k těmto zařízením. Především se rozrůstá nabídka o nabíječky k chytrým telefonům nebo USB C kabely. I sám Google ale varuje před tím, jaký typ kabelu ke svému přístroji použijete.

Benson Leung je právě jednou z výrazných osob, která na problémy nových USB C kabelů upozorňuje. Sám se věnuje testování různých kabelů, které se dají již běžně zakoupit (mnohokrát například na Amazonu). Špatný výběr kabelu by totiž v nejhorším případě mohl dokonale vaše zařízení zničit. A tento fakt již Leung může potvrdit hmatatelným důkazem. Při testování jednoho z kabelů se testerovi podařilo kompletně zničit nový Pixel C.

V současné době bohužel neexistuje řešení, které by mohlo přinutit výrobce tohoto příslušenství k tomu, aby striktně dodržovali stanovené normy. I v případě, že špatný kabel vaše zařízení kompletně zničí, výrobce nemusí hradit náhradu škody, či nějakou pokutu. To je dáno i tím, že uživatelé by měli v první řadě využívat oficiálního příslušenství, které nabízí přímo výrobci zařízení.

Mnozí uživatelé však těchto rad nedbají a raději si zakoupí levnější kabel s pocitem, že ušetřili. Problémy, které s takovou koupí mohou vzniknout, jsou však mnohem větší komplikací. Výrobci zařízení proto apelují na uživatele, aby se skutečně nenechali strhnout vlnou levného příslušenství a raději důvěřovali ověřeným výrobcům tohoto příslušenství.

Případně můžete sledovat kolekci Bensona Leunga, kde vydává recenze na jednotlivá příslušenství s USB C.

Zdroje: phandroid.com, plus.google.com

Exit mobile version