Dotekomanie.cz

Konečně tablet s Ubuntu?

V roce 2013 společnost Canonical představila svou vizi ohledně posunu Ubuntu. Měli jsme se dočkat smartphonů i tabletů s tímto systémem. Do dnešního dne zde nemáme jakékoliv zařízení, které by mohlo obstát mezi silnou konkurencí. Představa Canonical byla prostá – mobilní zařízení, které se může proměnit v plnohodnotný stolní počítač.

V určitém směru se jim to podařilo, bohužel ještě „neprodali“ svůj nápad zákazníkům. Mezitím je předběhl Microsoft se svým Continuum. Nyní se ale chystá nové zařízení ve jménu spolupráce Canonical a výrobce BQ. Konkrétně se máme dočkat tabletu Aquaris M10 Ubuntu Edition.

Specifikace:

Hlavní výhodou tohoto tabletu má být jeho schopnost se plně transformovat do běžného pracovního stolního počítače po připojení monitoru. Běžné prostředí bude uzpůsobeno na dotyk a bude možné provozovat dvě aplikace na jedné ploše.

Oficiálně budou první modely k vidění na veletrhu MWC v Barceloně. Později se dočkáme samotného prodeje. Cena by se měla pohybovat kolem 229 eur, což je v přepočtu 6 200 Kč.

Zdroje: engadget.com, omgubuntu.co.uk

Exit mobile version