Dotekomanie.cz

Google opět řekl ne blokování reklamy, platí to i pro Samsung

Už jednou Google řešil problematiku blokování reklamy v rámci Obchodu Play. V pondělí tohoto týdne Samsung představil API u svého webového prohlížeče pro blokování reklamy na internetových stránkách. K této příležitosti vydal partner Samsungu aplikaci Adblock Fast, která blokovala reklamu v prohlížeči.

Dosáhla na 50 000 stažení, ale to byl jediný milník, kterého se podařilo dosáhnout. Následně Google zakročil a aplikaci zablokoval v Obchodě Play. Vývojářům byl následně zaslán email, že porušují podmínky Obchodu Play. Konkrétně se v emailu odkazovali na bod 4.4, v kterém se uvádí:

4.4 Zakázané jednání. Souhlasíte, že žádná vaše aktivita spojená s Obchodem, včetně vývoje a distribuce produktů, nebude poškozovat zařízení, servery, sítě ani jiný majetek a služby třetích stran, mimo jiné včetně uživatelů systému Android, společnosti Google a operátorů mobilních sítí, ani je nebude narušovat či k nim neoprávněně přistupovat. Uživatelské údaje získané v Obchodě nesmíte použít k prodeji ani distribuci produktů mimo Obchod.

Ačkoliv není jasně uvedeno, že jsou zakázané doplňky pro blokování reklamy, tak zřejmě spadají pod tento bod. Dalo by se to vyložit, jako by aplikace poškozovala provozovatele internetových stránek. Samsung tedy má smůlu a jeho nové API není využitelné ve spojení s distribucí podobných aplikací v Obchodě Play.

Je zřejmé, že ani sám Google nechce podobné aplikace, jelikož vydělává na reklamě. Jejím zablokováním by přicházel o příjem.

Problematika blokování reklamy tíží i nás. I proto jsme se rozhodli nabídnout alternativu v podobě předplatného, a sami odstraníme reklamu z webu i z naší aplikace. Abychom vám dali šanci ochutnat, jaké je naše předplatné, stačí si o něj požádat v komentářích a my vám dáme předplatné na jeden měsíc zdarma. (Platí do 4. 2. 2016 – 9:00)

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version