Dotekomanie.cz

Alcatel představil desetipalcový tablet Plus 10 s Windows 10 a LTE

Alcatel dnes v Barceloně zahájil sérii tiskových konferencí, které jsou součástí každoročního veletrhu MWC. Během své představovací akce ukázal Alcatel novinářům kromě telefonů Idol 4, 4S a nového loga také konvertibilní tablet, který nese označení Alcatel Plus 10 a je poháněn systémem Windows 10. Kromě toho zaujme také podporou LTE.

Jedná se o zcela první konvertibl s Windows 10 od Alcatelu. Zařízení lze použít jako tablet, ale po připojení klávesnice také jako malý notebook. Rozměry jsou přijatelné a činí 259,3 x 156,2 x 8,35 mm, váha je v tuto chvíli neznámá. Displej je typu IPS a má úhlopříčku 10,1″, jeho rozlišení je pak 1280 x 800 pixelů.

Výkon obstarává čtyřjádrový Atom x5 Z8350 od Intelu taktovaný na 1,92 GHz, paměť RAM má 2 GB. Úložiště pojme 32 GB dat a není problém rozšířit si jej pomocí paměťové micro SD karty.

Systémem je zde již zmíněný Windows 10, který je pro levné tablety velice vhodný zejména díky své nízké náročnosti na hardware. Baterie v samotném tabletu má 5830 mAh, po připojení klávesnice se její kapacita zvýší o dalších 2580 mAh. Celkem lze tedy získat až 8410 mAh, což je dost dobrá hodnota.

Dále lze z výbavy zmínit Wi-Fi 802.11b/g/n, samozřejmostí je Bluetooth 4.0 a Alcatel nezapomněl ani na uživatele s mobilními daty – v tabletu lze totiž s vloženou SIM kartou surfovat na LTE síti.

Alcatel Plus 10 má také dva fotoaparáty. Hlavní disponuje rozlišením 5 MPx a přední má pouze 2 MPx, na přepychové fotografie tím pádem nebude Plus 10 ta nejlepší volba, ale na fotografie z dovolené bohatě stačí.

Prodávat se bude ve čtyřech designových variantách, kterými jsou metalická stříbrná, matná bílá, matná vulkánově černá a kožená šedá. Na evropský trh se tablet dostane v červnu, cena zatím nebyla prozrazena.

Zdroj: windowscentral.com

Exit mobile version