Dotekomanie.cz

Alcatel na MWC představil dva nové modely – Idol 4 a Idol 4s [aktualizováno]

Aktualizováno 23. 2.

České zastoupení společnosti Alcatel nám sdělilo, že obě novinky zamíří na náš trh. Předpokládá se, že budou dostupné během června. Samotné ceny jsou předběžné. Konkrétně model Idol 4 bude k dostání za cca 7 500 Kč (bez VR brýlí) a Idol 4S bude za cca 12 000 Kč (včetně VR brýlí).

Původní článek 20. 2.

Jak určitě víte, od dnešního dne se koná největší kongres o mobilních technologiích, a to MWC. První společností, která zde představila své nové smartphony, je Alcatel. Konkrétně jde o modely Idol 4 a Idol 4s.

Oba smartphony nabízejí provedení z kovu a skla a na první pohled vypadají velice elegantně, ale design není jediný aspekt, na který si Alcatel dal záležet. Velký důraz byl kladen na fotoaparáty, především na přední selfie kamerku, která byla u obou dvou modelů zvolena 8MPx s LED bleskem, což nebývá zvykem. Co se týče hlavních fotoaparátů, tak model Idol 4 dostal 13MPx snímač a model 4s 16MPx snímač.

Jak model 4 tak 4s by měly startovat na operačním systému Android 6.0.1. (Marshmallow), jen s mírnou nástavbou od společnosti Alcatel. Další novinku, kterou dostaly oba modely, je takzvané „boom“ tlačítko. To se nachází na pravé hraně telefonu a provádí různé úkony v závislosti na tom, co v současné době s telefonem děláte.

V neposlední řadě musím zmínit reprodukci zvuku obou modelů, která by měla být stejně kvalitní, jako u top modelů jiných společností, jako například Nexus 6P nebo HTC One M9

Zde jsou ještě kompletní specifikace obou modelů.

Alcatel Idol 4

Alcatel Idol 4s

Oba zmiňované modely by měly být dostupné v 50 zemích světa, a to v dubnu tohoto roku. Cena telefonů byla nastavena na hodnotu v rozmezí od 279 euro (7 540,- Kč) do 449 euro (12 135,- Kč), podle dané konfigurace. Jako nejdražší se počítá s tím, že bude Idol 4s s kompletní VR sadou, ve které je přibalen plastový Google Cardboard.

Zdroje: androidcentral.com, androidcentral.com

Exit mobile version