Dotekomanie.cz

TP-Link vstupuje do mobilního odvětví

Pokud jste se někdy zajímali o routery, tak vám rozhodně nemohla uniknout značka TP-Link. Tento čínský výrobce rozšiřuje svoje podnikatelské aktivity, kam nově spadá také mobilní průmysl. Pro nováčky sice není příliš mnoho prostoru, ale první trojice modelů v rámci nové řady s názvem Neffos vypadá velmi zajímavě. Rozhodující slovo bude mít jejich dostupnost a samozřejmě prodejní cena.

Model C5L je nejslabší článek, který získal jen 4,5palcový displej s rozlišením 854 x 480 pixelů. Šasi vyplňuje základní sestava v podobě čtyřjádrového procesoru Snapdragon 210, 1GB operační paměti RAM a 8GB úložiště. Jistě nepohrdnete 8MPx fotoaparátem nebo přední 2MPx kamerkou. Výbavu uzavírá 2 000mAh baterie a přítomný slot pro microSD kartu. Po papírové stránce lépe vychází další zástupce s označením C5.

Ten disponuje 5palcovým HD displejem, jehož pohání čtyřjádrový procesor MT6735, 2GB paměť RAM a 16GB úložiště podporující paměťovou kartu. Nesmíme opomenout 8MPx fotoaparát, přední 5MPx kamerku a 2 200mAh baterii. Poslední novinkou se stal model C5 Max s 5,5palcovým Full HD displejem. Pod kapotou najdete osmijádrový procesor MT6753 po boku 2GB paměti RAM a 16GB úložiště.

Nakonec z dostupných parametrů zbývá dodat 13MPx fotoaparát (f/2.0), přední 5MPx kamerku, 3 045mAh baterii a opět slot na microSD kartu. Ve všech zařízení poběží systém Android v předinstalované verzi 5.1 Lollipop, budou dostupné ve dvou barevných provedení (bílé, šedé) a první kusy lze vyhlížet koncem 1. čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: timesofindia.indiatimes.com

Exit mobile version