Dotekomanie.cz

Příjmy z Androidu se mají pohybovat kolem 31 miliard dolarů

Google se jako jakákoliv jiná společnost pravidelně pochlubí se svými finančními výsledky, ale jen těžko se z nich odhaduje, kolik například vydělal systém Android, který je zdarma takřka pro každého. Až nyní díky soudu vedeném mezi Googlem a Oracle se ukazují první konkrétnější čísla.

Podle společnosti Oracle Google využívá Javu neoprávněně a má zaplatit 1 miliardu dolarů jako náhradu škody. V rámci soudního řízení právě Oracle zveřejnil, kolik měl gigant z Mountain View vydělat na svém mobilním operačním systému od jeho zakoupení. Částka se má pohybovat kolem 31 miliard dolarů (příjmy) a samotný zisk má být 22 miliard dolarů. Tyto finance jsou generované skrze reklamu a prodej multimediálního obsahu, her a aplikací.

Google požadoval, aby tato čísla nebyla zveřejněna a zůstala jen u soudu. Pravděpodobně se obává, že by tato informace mohla poškodit Android i Google. V dohledné době chce změnit situaci u svého systému a vyvarovat se dalším sporům. Už u Androidu N by měl přejít na OpenJDK, což je open source.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version