Dotekomanie.cz

Některé aplikace mají problém s notifikacemi na Androidu 6.x [Nexus]

Za posledních několik týdnů byly hlášeny problémy s notifikacemi u majitelů Nexus zařízení s Androidem 6.0 a vyšším. Buď chodí opožděně nebo vůbec. Nejvíce jsou zasaženy aplikace od Googlu jako třeba Gmail, Inbox, Google Now a jiné. Zatím nelze říci, že se jedná o globální problém. Spíše se objevuje sporadicky jen u některých uživatelů.

Způsobené problémy souvisí s novou funkcí Doze, která má šetřit baterii v době, kdy uživatel nepoužívá smartphone. Problémem trpí i jeden z redakčních Nexusů, na kterém jsme zkusili běžné způsoby opravy – vymazání cache, re-instalace aplikace a podobně. Zatím nic z toho nepomohlo.

Dle našich odhadů nebude potřeba aktualizace systému, ale jen oprava Google Play Services. Google by tak mohl vydat opravu skrze Obchod Play.

Zatím jediným způsobem, jak se vyhnout problémům, je vypnutí Doze funkce pro konkrétní aplikace. V našem případě to částečně pomohlo, ale nejedná se o trvalé řešení. Pokud tedy chcete na chvíli obejít tento problém, stačí vybrat aplikaci a vypnout u ní optimalizaci spotřeby.

Postup

Tento postup dočasně obešel problém s notifikacemi. Avšak na řešení ze strany Googlu si budeme muset počkat.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version