Dotekomanie.cz

Huawei Mate 8 míří na český trh [aktualizováno]

Aktualizováno 5. 1. 2016

Společnost Huwei znovu představila phablet Mate 8 na veletrhu CES v Las Vegas, ale tentokrát se k nám dostala i čekávaná cena pro český trh. Novinku si budete moci pořídit v druhé polovině prvního čtvrtletí 2016 za předpokládanou maloobchodní cenu 15 590 Kč.

Technické specifikace Huawei Mate 8

Původní článek 26. 11. 2015

Huawei pracuje velmi tvrdě a snaží se sérii Mate opravdu vyzdvihnout co nejvýše. Za sebe mohu potvrdit to, že předchozí model Mate 7 se opravdu povedl. Rok 2015 se chýlí ke konci a nyní přichází správný moment na vydání nástupce s názvem Mate 8. K oficiálnímu představení došlo právě dnes v Číně.

Pověsti a dříve uniklé snímky specifikací či pohledů na samotné zařízení nám již daly určitou představu, avšak nyní máme konečně ucelenější pohled na novinku, s níž se hodlá Huawei znovu zasadit do kategorie phabletů.

Jak jsme se již mohli dovtípit dříve, nástupce má celokovové elegantní tělo, na jehož zádech najdeme čtečku otisků prstů, jež je vnořená do těla telefonu, přisvětlovací duální diodu a vystouplou čočku fotoaparátu. Na pravé straně najdeme power button a kolébku hlasitosti, nahoře je pak 3,5mm jack pro připojení sluchátek a dole microUSB pro napájení.

 

 

Už na první pohled je vidět, že rámečky jsou velmi úzké a na přední straně tak bude velmi dominantní pouze displej, což jistě potěší. Představení modelu Mate 8 se kvapem blíží a věřím, že nejsem jediný, kdo se na tuto událost poměrně dost těší.

Specifikace:

Novinka je dostupná již dnes v Číně. Další detaily ohledně dostupnosti ve zbytku světa se máme dozvědět na veletrhu CES začátkem příštího roku.

Zdroje: androidauthority.com, androidauthority.com, anandtech.com

Exit mobile version