Dotekomanie.cz

HTC opráší řadu tabletů modelem Desire T7

Grafický benchmark GFXBench přináší další zprávy týkající se nového tabletu od HTC, o němž navíc neslyšíme poprvé. První zmínky pochází z loňského léta a indické databáze Zauba. Zařízení skryté pod názvem HTC IV 5001-A by mohlo být představeno jako Desire T7 po boku očekávaného modelu One M10 již během veletrhu MWC, který startuje 22. února v Barceloně. Nicméně tchajwanský výrobce s tabletem rozhodně nebude útočit na nejvyšší příčky.

Jeho čelní panel zabírá 6,9palcový displej s rozlišením 1 280 x 720 pixelů a 5megapixelová kamerka. Uvnitř naleznete čtyřjádrový procesor SC8830 od Spreadtrum Communications taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, grafický čip Mali-400 MP2 a 1GB operační paměť RAM. Základní úložiště pobere 16 GB dat a prozatím nepadla žádná zmínka o slotu pro paměťovou microSD kartu. Již samotný procesor vypovídá o tom, že tablet bude cílit na rozvíjející se trhy.

Základní výbavu podtrhuje 5megapixelový fotoaparát, technologie NFC a funkce WiFi, Bluetooth nebo GPS. Poslední důležitou zprávou je vyčíslená hodnota zařízení ze zmíněné databáze Zauba, kde byla uvedena částka 170 dolarů (tj. cca 4 252 Kč). Jestliže přičteme různé poplatky, daně a marže obchodníků, tak konečná hodnota nebude příliš přívětivá. Nakonec zůstává otázkou, kolik odvážlivců by investovalo například 7 000 Kč?

Zdroj: timesnews.co.uk

Exit mobile version