Dotekomanie.cz

Google Launcher – optimalizace ikon a automatické otáčení [aktualizováno]

Google ke svému systému Android vydává pokyny týkající se také grafického zpracování ikon. Bohužel se jich někteří vývojáři nedrží a vlastně i sám Google občas vybočí. Z tohoto důvodu někteří vývojáři launcherů zavedli optimalizaci a upravují velikost ikon aplikací. Nyní se k této skupině přidává i sám Google ve svém launcheru.

Jedná se o malou změnu, kterou ani nemusíte postřehnout, avšak přidává do launcheru řád. Sami můžete posoudit na animaci od webu Android Police, jak se tato změna odráží na vzhledu ikon.

Odkaz na animaci

Aktualizováno: Optimalizace ikon je dostupná ve verzi 5.8.45, avšak byla vydána již v5.8.47, která tuto funkci ztrácí. Zřejmě se objeví až v některé z budoucích aktualizací.

Další změnou v nové verzi je návrat automatického otáčení obrazovky pro smartphony. Ta byla viděna chvíli během testování současné verze Androidu – v rámci developer preview. Následně byla odstraněna a nyní se vrací. V základu je vypnuta a musíte ji v nastavení ručně povolit. Nastavení najdete skrze přidržení prstu na ploše nebo skrze Google Now pod vysouvacím menu.

Ačkoliv je novinka dostupná, není zcela doladěna. Například si neporadí s widgetem od Vodafonu, který mám umístěn na ploše. Je mírně deformován.

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version