Dotekomanie.cz

Archos představil dvě nové řady telefonů – Power a Cobalt

Archos se znovu ukazuje trhu a přináší s sebou dvě nové řády, přičemž již nyní má v každé z nich dva telefony. Nicméně se pohybujeme v nižší / střední třídě, tudíž někoho může zarazit název řady Power, kde najdeme telefon s 512MB operační pamětí, nebo řada Cobalt, jejíž barva je přeci jen trochu odlišná.

Řada Power se zaměřuje hlavně na životnost baterie a najdeme v ní telefony s názvy Archos 40 Power a 50 Power. První je 4palcové zařízení s baterií o kapacitě 1 900 mAh, 512MB operační pamětí, druhé pak má displej 5 palců s Full HD rozlišením a baterií již krapet větší – 4 000 mAh, což už zní mnohem lépe. Díly velikosti displeje a všeobecně zvoleným komponentám, Archos slibuje až dva dny výdrže baterie na jedno nabití u modelu 40 Power. To není mnoho a možná bychom byli více ohromeni s lepšími specifikacemi nebo alespoň větší baterií.

Archos 40 Power

Archos 50 Power

Řada Cobalt je v podstatě velmi podobná a upřímně řečeno, pokud by se tyto dvě řady spojily, asi by se toho příliš nestalo. Máme zde tedy dva telefony – viz obrázek níže – s názvy Archos 50 Cobalt a 50 Cobalt Plus. Pravděpodobně vás napadne, proč telefony jsou šedé a nemají tedy barvu dle názvu své řady. Teoreticky to může být cokoliv, avšak příliš mě toho osobně nenapadá.

Archos 50 Cobalt

Archos 50 Cobalt Plus

Všechna čtyři zařízení mají dualSIM slot a jako systém je předinstalován Android 5.1. Řada Power bude k dispozici v květnu, zatímco řada Cobalt přijde již v dubnu. Asi nejlepším a nejvhodnějším zařízením, vzhledem k poměru cena / výkon, je model Archos 50 Power, který stojí v přepočtu okolo 3 500 Kč.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version