Dotekomanie.cz

A tak jsem si koupil Nexus 6P [první dojmy]

Abych řekl pravdu, tak jsem si ho ani nejdříve koupit nechtěl. Dle mého názoru se jedná o vcelku drahý telefon na to, co nabízí. Taky je moc velký. A stejně mi teď leží na stole.

Když jsem tuto středu ráno vstával, ani mě nenapadlo, že bych za 72 hodin mohl ťukat na klávesnici moje první zážitky s Nexusem 6P. Opak je pravdou. Během středečního rána bylo výše zmiňované zařízení na francouzském Amazonu v akci. 32gigabajtová verze Nexusu 6P zde stála „pouhých“ 500 € místo běžných 650 €. A tak jsem kupoval.

S dopravou jsem celkem zaplatil něco okolo 14 200 Kč, což je vskutku cena báječná (zvlášť pokud vezmeme v potaz, že menší bráška, 32GB Nexus 5X, je u nás k dostání okolo 13 000 Kč). Mobil dorazil 29 hodin od provedení objednávky a za 19 hodin od předání dopravní společnosti – a to je fakt super (vezmeme-li v úvahu, že byl odeslán z francouzského Lyonu). Ve středu ráno objednáte, ve čtvrtek odpoledne máte doma.

První dojmy

Pozitivní. Neskutečně pozitivní. Popravdě řečeno jsem v ruce ještě snad nedržel mobil, o kterém bych mohl prohlásit, že působí tak elegantně. Když se podívám na fotky nebo rendery, tak se mi nelíbí. Když mi leží na stole, mé pocity jsou naprosto opačné.

Nejvíce jsem se bál vystouplé zadní horní části, kde je umístěn fotoaparát. Na všech možných fotkách dané vyklenutí působí masivně, ale ve skutečnosti je to pár milimetrů, které nejdou vůbec pocítit, ať mobil je v kapse nebo leží na stole. Navíc tipuji, že vrchní část je vypouklá taky kvůli 3.5 jacku. Na rozdíl od Nexusu 5X se 6P vůbec neviklá, když leží na stole a je 100% stabilní.

Mým druhým strašákem byla velikost zařízení a musím říct, že je to opravdu macek. Mobil se jednou rukou ovládat dá, ale není to úplně ono, i když si zvykám. Samotný 5,7“ displej je úžasný, AMOLED byla výborná volba hlavně kvůli černé barvě, kterou prostě umí. Nexus 6P nabízí i sRGB filtr, který utlumí mnohdy přepálené barvy (typické právě pro AMOLED). Kontrast a saturace s tímto filtrem jsou pak srovnatelné s Nexusem 5 (nebo chcete-li Nexusem 5X) a černá je stále černá. Palec nahoru pro člověka, který vymyslel tuto funkci.

Reproduktory hrají velmi čistě, zadní fotoaparát umí vykouzlit pěkné fotky, jak ve dne, tak i v noci. Přední je ideální nejen na selfie (několikrát vyzkoušeno) – a navíc lze s ním pořizovat i HDR+ snímky.

   

Snímač otisků prstů je výborný doplněk, bez kterého bych se i popravdě obešel. Funguje téměř se 100% přesností. Rychlost rozeznání otisku je někde mezi iPhonem 6 a 6S, každopádně se pohybujeme v řádech milisekund.

Software funguje dokonale, záseky systému jsem během těch prvních 24 hodin nezaznamenal. A baterie se mi taky ještě nevybila – zatím bych si troufl říct, že 2 pracovní dny by mohly být reálné, ostatně více se dozvíte v plánované recenzi.

Specifikace:

Exit mobile version