Dotekomanie.cz

Samsung Galaxy S3 – podpora Androidu 6.0 skrze CyanogenMod 13

U Samsungu se snaží dostat na své top modely nejnovější verzi systému Android od Googlu, avšak uživatelé zatím ostrouhali. Oproti tomu do hry nečekaně vstoupili vývojáři z CyanogenModu a nejnovější systém přináší se svou custom ROM pro telefon Galaxy S3. Zatím se však jedná pouze o verzi nightly, dokonce jeden slovenský uživatel, jenž vlastní tento model, ho již aktualizoval a zatím se zdá vše v nejlepším pořádku.

Samsung Galaxy S3 trochu více rozvířil vody při svém uvedení na trh v roce 2012. V té době se jednalo o velmi dobré zařízení s opravdu úctyhodnými specifikacemi – 4,8palcový HD displej, 1,4GHz procesor, 1 GB operační paměti, 8MPx fotoaparát nebo baterii s kapacitou 2 100 mAh. Jedná se o jeden z nejlepších a nejprodávanějších telefonů.

I přes některá úskalí (již chybějící podpora výrobce) a zastaralé komponenty Samsung Galaxy S3 stále používá velké množství uživatelů, čehož si pravděpodobně všimli vývojáři CyanogenModu. Nově si tak můžete stáhnout nightly verzi. Tento krok je velmi zvláštní, jelikož se u předchozí verze – Android 5.0 Lollipop – dočkal jen malé odezvy ze strany vývojářů CM.

Ve srovnání s moderními vlajkovými loděmi S3 je trochu staré zařízení, ale od té doby, co spatřil světlo světa, ho hodně lidí na celém světě stále používá. U CyanogenMod gesta není pravděpodobné, že by si ho někdo nevšiml, a to zejména díky tomu, že Android 5.0 na bázi CyanogenMod 12 jen přišel s omezenou podporou pro Galaxy S3.

Než se podíváte na odkaz níže, je důležité připomenout, že se jedná o nightly verzi. Ne vše musí i na vašem zařízení perfektně fungovat. Může se stát, že systém neočekávaně spadne. Je důležité si zálohovat data a alespoň minimálně vědět, co děláte, a znát rizika.

Samsung Galaxy S3 – nightly verze Androidu 6.0 Marshmallow (CyanogenMod).

Zdroj: phonearena.com

 

Exit mobile version