Dotekomanie.cz

Legendární HTC HD2 se dočkalo portu Androidu Marshmallow

Zatímco spousta dnešních telefonů se nikdy nedočká ani aktualizace na následující verzi systému, šest let staré HTC HD2 stále dostává aktualizace, přesněji řečeno nové verze systému, protože se nejedná o oficiální verze. Tento nenápadný telefon byl do prodeje uveden v roce 2009 a populárním se stal především díky své otevřenosti, která mu nyní umožnila získat port na nejnovější Android 6.0 Marshmallow.

Model HD2 od HTC se začal prodávat šest let zpátky s původním systémem Windows Mobile 6.5, postupem času si ho oblíbili především vývojáři, kterým se do dnešního dne podařilo do telefonu dostat několik verzí Windows Phone a dále pak Android 2.1, Jelly Bean, KitKat, Lollipop a nyní i nejnovější Marshmallow prostřednictvím Cyanogenmod 13. Ten bohužel není plně funkční a telefon s tímto systémem nelze používat jako primární zařízení. Telefon byl s nejnovějším Androidem také prověřen v AnTuTu, kde získal 5304 bodů.

Uživatel fóra XDA macs18max, který port vytvořil, tvrdí, že plně funkční je displej, Wi-Fi a reproduktor. To je bohužel vše a s telefonem si v podstatě ani nezatelefonujete. Systém je pomalý, zasekaný, skoro se nedá používat, ale už jen to, že se Marshmallow podařilo do legendárního přístroje dostat, je úspěch.

Pro ty, kteří nejsou příliš v obraze, připomínáme, že HTC HD2 je vybaveno 1GHz procesorem Qualcomm Scorpion, který má k dispozici pouhých 448 MB paměti RAM. Displej pak má úhlopříčku 4,3″ a rozlišení činí 800 x 480 pixelů. Telefon sám o sobě je tedy na dnešní dobu vysloveně archaický, díky podpoře nadšenců však stále dokáže, alespoň částečně, pracovat s nejnovějšími systémy.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version