Dotekomanie.cz

Huawei P8 Lite – české LTE, 2 GB RAM a 5palcový HD displej [sponzorovaný článek]

Společnost Huawei je sice z asijského trhu, kde je velmi dobře známa, především díky svým telefonům a tabletům, avšak znatelně se podílí i na tom našem evropském. Snaží se protlačit svá zařízení kupředu tak, aby i obyčejný uživatel vědět, že není opomenut a zaslouží si část pozornosti.

Dnes se tak podíváme na odlehčenou verzi prozatímního top modelu s názvem P8 od Huawei. Konkrétně se bavíme o modelu P8 Lite, jenž se spíše zaměřuje na obyčejné uživatele, kteří chtějí poctít dotek elegance a výkonu i za nízkou cenu okolo 5 000 Kč.

Huawei P8 Lite se vyznačuje kovovým tělem s 5palcovým kapacitním displejem s HD rozlišením (720 x 1280 pixelů). Nad ním je 5MPx přední kamera, reproduktor a senzory – světelný a vzdálenosti. Na horní straně je 3,5mm jack, po stranách obvyklá hardwarová tlačítka (power button a kolébka hlasitosti), šuplíky pro microSIM a nanoSIM/microSD kartu. Vespod je standardní microUSB konektor a hlavní reproduktor.

Na zadní straně se ukrývá 13MPx fotoaparát s přisvětlovací diodou a logo výrobce. Pod šasi dal výrobce 64bitový 1,2GHz procesor Hisilicon Kirin 620 s osmi jádry. K dispozici má uživatel 2GB operační paměť a 16GB interní úložiště. To si lze rozšířit o dalších 32 GB díky microSD kartě.

Navíc zde máme podporu GSM, 3G i 4G sítí (FDD-LTE 800/900/1800/2600 MHz), dále pak GPS, funkce HDR pro fotoaparát, Wi-Fi (802.11b/g/n) a nakonec nám zbývá baterie o kapacitě 2 200 mAh. To není příliš, ale procesor i displej jsou poměrně nenáročné komponenty – v tomto případě, tudíž s výdrží na jedno nabití by mohl být nenáročný uživatel spokojen.

Zařízení si můžete objednat již nyní na stránkách internetového obchodu Geat Best, kde jej najdete za cenu 215,39 $, což je v přepočtu přibližně 5 358 Kč. Navíc je Huawei P8 Lite čas od času dostupný i v evropských skladech o 5 $ levnější, tudíž si stačí jen počkat. Doprava je jako obvykle zdarma.

Exit mobile version