Dotekomanie.cz

Asus plánuje integraci AdBlocku do svého mobilního prohlížeče

Mezi uživateli internetu je poslední dobou velice populární blokování veškeré reklamy na webech. Asus si je zřejmě vědom tohoto trendu, a tak se rozhodl pro celkem zásadní „vylepšení“ svého mobilního prohlížeče. Počínaje příštím rokem dojde k integraci služby AdBlock Plus do nativního prohlížeče ve smartphonech od Asusu, přičemž tato funkce bude bez výjimky pro všechny uživatele automaticky nastavena na blokování veškeré reklamy.

Takovéto rozhodnutí může působit trošku kontroverzně, nicméně prohlížeč od Asusu používá údajně „jen“ 15 miliónů uživatelů, zbylých několik set miliónů používá jiné prohlížeče, jako je Chrome či Firefox. K novince se vyjádřil i spoluzakladatel AdBlocku, Till Faida.

„Jsme velice rádi, že jsme dostali příležitost spolupracovat s Asusem, předním výrobcem hardwaru, na integraci blokování reklamy do jejich mobilních zařízení. Toto je jen další výzva pro inovaci v reklamním průmyslu, výzva, která každým dnem sílí.“

Zatím není jisté, kdy přesně nastanou tyto razantní změny, každopádně by se tak mělo stát někdy z počátku roku 2016. Samozřejmě se nabízí hned několik otázek a tou nejpodstatnější je, jak uživatelé přijmou tuto změnu. Zajisté se najdou tací, kteří ocení nativní blokování reklamy, nicméně podstatná je i část těch, kteří berou reklamu jako naprosto normální součást webového obsahu a její výskyt jim nikterak nevadí.

Uživatelé mohou přijmout tento krok kladně, ale je zde i stinná stránka. Zablokování reklamy způsobuje snížení příjmů provozovatelům webů. Mnohdy se tak uchýlí k razantnímu kroku – zvětší množství reklam s důrazem na agresivitu. Naštěstí jsou zde i iniciativy za přiměřenou reklamu. Zpravidla se drží konceptu nerušivé reklamy, jež neznepříjemňuje konzumaci obsahu (vyskakování bannerů, reklamy se zvukem, celoplošná reklama). K ní se také kloníme, přičemž nabízíme alternativní způsoby podpory provozování webu (předplatné).

A jaký je váš názor na reklamu na webech? Jste spíše pro, nebo proti jejímu blokování? V jaké míře či podobě jste schopni reklamu tolerovat? Dejte nám vědět v komentářích, budeme rádi za každý příspěvek.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version