Dotekomanie.cz

CAF Chromium – vyzkoušejte vylepšený a energeticky úsporný prohlížeč

Jestliže na svém mobilním telefonu požíváte mobilní prohlížeč Google Chrome, pak jistě víte, jak moc „žere“ baterii. Pokud máte mobilní telefon s procesor Qualcomm Snapdragon, pak vám mohu doporučit upravenou verzi tohoto velice populárního prohlížeče postavenou na Chromiu.

CAF Chromium je upravena tak, abyste získali výhody plynoucí z úspory energie během prohlížení webu. Aplikace využívá jádra šetrněji než originální verze. V prohlížeči jsou funkční naprosto všechny původní funkce, a to včetně synchronizace záložek a dalších vymožeností.

Navíc však v prohlížeči přibyly další funkce, které v originální verzi budete hledat jen marně. Jedná se ještě o možnost blokování určitých subjektů na stránkách. Taktéž můžete využít velmi vydařeného ovládání stránek, kde přejetí z pravé strany vrátí předchozí prohlíženou stránku a posunutí doprava zase posouvá o krok vpřed.

 

Jediná nevýhoda je pouze estetická, prohlížeč nemá příliš líbivou ikonku. Osobně tuto verzi používám zhruba týden a rozhodně si ji nemohu vynachválit. Výdrž baterie při prohlížení se znatelně zlepšila, což je i hlavním důvodem mého používání. Rozhodně aplikaci doporučuji vyzkoušet všem, kdo zařízení se snapdragonem vlastní. Abyste si mohli prohlížeč nainstalovat, je nutné si jej stáhnout z odkazu v internetovém fóru OnePlus. Přímý odkaz naleznete zde.

Zdroj: forums.oneplus.net

Exit mobile version