Dotekomanie.cz

Samsung představil Exynos 8 Octa

Od společnosti Qualcomm jsme se dočkali uvedení novinky Snapdragon 820, což má být nejvýkonnější procesor pro smartphony a tablety. Samsung na to zareagoval poměrně rychle a dnes představil novinku Exynos 8 Octa. Konkrétně zveřejnil procesor Exynos 8 Octa 8890.

Jak se dá předpokládat, tak oproti současnému nejvýkonnějšímu modelu Exynos 7 Octa 7420, jenž je použit například u Galaxy S6 Edge+, nabídne o 30 % více výkonu a bude o 10 % efektivnější. Taktéž se bude jednat o osmijádrový procesor tvořený dvěma clustery po čtyřech jádrech. Slabší budou tvořena Cortex A53. O výkon se postarají čtyři jádra z vlastní dílny Samsungu. Poprvé se tedy tento výrobce pouští do vlastní technologie i na této úrovni, čímž se dostává mezi společnosti jako Apple nebo Qualcomm.

Samsung použije 14nm FinFET výrobní technologii. Zakomponoval podporu LTE Rel.12 Cat.12/13 (DL 600Mbps – Cat.12, UP 150Mbps – Cat.13) a pro grafiku je použit čip Mali-T880. Oficiální výroba Exynos 8 Octa 8890 začne ještě tento rok, takže se dá předpokládat, že již začátkem příštího roku tu bude smartphone s tímto procesorem.

Zdroj: global.samsungtomorrow.com

Exit mobile version