Dotekomanie.cz

Jak lidé používají Apple Watch? Nejčastěji pro zjištění času, zjistila studie

Ve Stockholmu byl nedávno proveden jeden zajímavý průzkum. Ten se týkal hodinek Apple Watch a k čemu je vlastně uživatelé nejvíce používají. Zároveň sledoval, jakou dobu danou funkci uživatelé používají. Výsledek je vcelku překvapivý. Mnoho chytrých funkcí totiž není tolik používáno a nejvíce jsou hodinky používány pro zjištění času, což je logické.

Celkem polovina všech interakcí s hodinkami sloužila ke zjištění času, přičemž v průměru stačí lidem 3,8 sekund pro tento účel. Významný podíl pak zastoupilo také zjišťování notifikací, a to celých 23 procent. Poslední časté použití je pak pro sportování, které dohromady zabralo 11 procent. Určitý podíl získala také hlasová asistentka Siri (2 %). Zbývající interakce, mezi které patří používání vestavěných či aplikací třetích stran, jsou však již minimální. Nejméně používanou funkcí je pak čtení mailů. Nejdéle uživatelé používají mapy.

Z výzkumu tak vyplývá, že chytré aplikace na hodinkách moc netáhnou. Naopak sportovní asistenti jsou celkem využívaní, stejně tak čtení notifikací.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version