Dotekomanie.cz

Huawei – 10x rychlejší nabíjení baterií

Každý rok se objeví minimálně několik zajímavých technologií v oblasti baterií, které by mohly napomoci současnému stavu na trhu. Bohužel se jedná mnohdy jen o prototypy nebo prvotní testy, které mají k běžnému nasazení ještě daleko. V rámci vývoje se také pracuje na rychlém nabíjení baterií, přičemž poslední novinkou je například Quick Charge 3.0 od Qualcommu.

Společnost Huawei investuje do vlastního vývoje baterií s rychlým nabíjením. Úpravami na anodě a dalších komponentách baterií mohli výzkumníci dosáhnout velmi rychlého nabíjení bez většího poškozování nebo zatěžování materiálů. Nová technologie byla prezentována na 56. ročníku Battery Symposium v Japonsku.

Konkrétně se Huawei pochlubil dvěma bateriemi, kde 600mAh  se zvládla nabít za 2 minuty na 68 %. Další měla 3000 mAh a během 5 minut se zvládne nabít na 48 %. Zde jednoznačně jde vidět postup, přičemž ani současná technologie od Qualcommu nemůže konkurovat.

Samozřejmě je tu jedno ale. Tím je samotná dostupnost. Naštěstí Huawei uvádí, že v současné době se celá technologie posouvá do testovací fáze. Cílem je získat certifikaci pro komerční použití. Je tak možné, že bychom se v dohledné době mohli dočkat ještě rychlejšího nabíjení smartphonů a třeba dalších zařízení.

Zdroje: itproportal.com, androidpolice.com

Exit mobile version