Dotekomanie.cz

Google Fotky – rozšíření dvou funkcí

V květnu tohoto roku jsme se dočkali restartu služby na Fotky od Googlu. Novinka již není provázaná s Google+ a nabízí poměrně zajímavé možnosti. Například poskytuje neomezené úložiště pro snímky do 16 MPx, ale na druhou stranu je stále umožněno, abyste nahrávali snímky v originální kvalitě.

Nově Google nabízí možnost přehodnocení nastavení služby. Pokud jste zvolili, že chcete stále nahrávat originály, tak následná změna na vysokou kvalitu se dotkla až nově nahraných. Nově budete moci původně nahrané snímky v originální kvalitě zredukovat a přesunout je na vysokou kvalitu.

Díky tomu můžete ušetřit spoustu místa. Zejména se to bude hodit těm, co již nemají volný prostor, nebo si nechtějí prodloužit placený prostor. Změnu můžete provést na adrese photos.google.com/settings.

Druhá novinka se týká aplikace pro Android. U ní jsme se již dočkali užitečné funkce, která mohla se svolením uživatele smazat již zazálohované snímky z mobilního telefonu. Bohužel jste museli čekat, až vám něco takového bude nabídnuto. Nově můžete jít do nastavení a spustit tuto funkci kdykoliv. Novinka je dostupná ve verzi 1.9 pro Android, na iOS bude dostupná později.

Zdroje: plus.google.com, plus.google.com

Exit mobile version