Apple údajně u iPhonu 7 nepoužije 3,5 mm jack pro připojení sluchátek

Apple údajně u iPhonu 7 nepoužije 3,5 mm jack pro připojení sluchátek
2015-11-29T08:50:03+02:00
• 29. 11. 2015
1

Od představení iPhonu 6s již uběhl nějaký ten měsíc, a tak již získáváme první spekulace či zákulisní informace ohledně jeho nástupce, tedy iPhonu 7. Ten se již zajisté v laboratořích Applu vyvíjí. A jak naznačovaly již některé předchozí spekulace, připravovaný model má být opět tenčí. Kvůli tomu se však na zařízení nemá vejít klasický 3,5 mm jack, a tak tam jednoduše prý nebude.

10Koncept

Apple je ztenčováním svých telefonů posedlý a každá generace je většinou tenčí. Nebude tomu asi jinak i nadále. iPhone 7 má vynechat 3,5 mm jack pro připojení sluchátek. Drátově budete moci sluchátka připojovat pouze přes Lighting kabel, který tuto funkci umožňuje již dnes. Nebo budete samozřejmě moci využít bezdrátové připojení přes Bluetooth. Spekulovalo se o přítomnosti 2,5mm jacku, ale to se pravděpodobně nestane.

Údajně budou dodávána přímo v balení EarPods sluchátka s Lighting konektorem. Přesto je zajímavé, že by Apple 3,5 mm jack konektor vynechal, protože současný iPod Touch je o milimetr tenčí než iPhone 6s s tloušťkou 6,1 mm, a přesto se tam konektor vešel.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Honba za co nejtenčí zařízení mi přijde nesmyslná… Jasně i já nechci žádnou cihlu, ale žiletku s malou kapacitou baterie také ne…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat