Dotekomanie.cz

Sony vydrží s mobily do posledního dechu

Trh s mobilními telefony prošel za posledních několik let pořádnou změnou. Rozloučili jsme se s giganty z minulosti a přivítali jsme nové, nízkonákladové výrobce, kteří dokáží nabídnout smartphony s dobrým poměrem ceny a výkonu. Avšak původní titán Sony to ještě nechce vzdát.

Za posledních několik dnů nebo i týdnů se objevily zvěsti, že by vedení společnosti mělo v příštím roce rozhodnout, jestli Sony zůstane u výroby mobilů, nebo tento trh kompletně opustí. Pravda je tak trochu někde jinde.

Sony v poslední době pracuje na restrukturalizaci, která se začíná projevovat až nyní, zejména na finančních výsledcích. To aspoň tvrdí Kazuo Hirai, CEO Sony. K tomu navíc dodává, že práce na mobilní divizi budou stále pokračovat.

Kazuo Hirai

Vše probíhá tak, jak bylo naplánováno, zejména u mobilní divize. Tudíž optimismus je na místě. Kazuo Hirai se jednoznačně vyjádřil pro Reuters, že v současné době nemají v plánu opustit mobilní trh. Avšak, pokud se nepodaří dosáhnout nastavených cílů, zváží se další alternativy, jak pokračovat. Bohužel nebylo sděleno, co je těmi alternativami myšleno.

V současnosti se spíše Sony zaměřuje na prémiové smartphony, jejichž cena je pro obyčejného člověka hodně vysoká. Nebo by se měl výrobce soustředit na střední třídu a jít cestou vytvoření mobilu pro masy?

Zdroj: reuters.com

Exit mobile version