Dotekomanie.cz

První OTA aktualizace Android Marshmallow pro Sony zařízení je venku

Minulý týden Sony začalo pomalu obdarovávat své uživatele aktualizací na Android Marshmallow, museli jste však mít zařízení Xperia Z3 nebo Z3 Compact a být zapojení do beta testu. Touto dobou by však všichni tito uživatelé měli dostat oznámení, že je pro ně přichystána OTA (Over The Air) aktualizace.

Číslo sestavení je MRA58K.Z1.2085-somc, přičemž nová verze Androidu přináší několik nových funkcionalit – probuzení tapnutím na displej, podpora MIDI skrze USB, větší bitrate pro FLAC audio obsah nebo aktualizace klávesnice.  Bohužel mám i špatnou zprávu.

 

Aktualizace se k uživatelům dostává velmi pomalu, avšak je pouze otázkou času, kdy ji všichni beta testeři obdrží. Navíc je beta test omezen pouze na vybrané evropské země – Švédsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Island, Estonsko, Lotyšsko, Litvu, Velkou Británii, Irsko a Německo. U nás, jak už bývá zvykem, beta test dostupný není.

Poslední špatnou zprávou je, že nikdo zatím neví, kdy hodlá Sony vydat aktualizaci veřejně, jelikož se teprve nyní dostává k uživatelům zapojených do beta testování. Avšak má to i svou světlou stránku, pravděpodobně nebude trvat dlouho a dočkáme se snímků obrazovky či dokonce videí od těchto uživatelů, což nám postupně bude napovídat, jak moc Sony novou verzi systému překopalo.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version