Dotekomanie.cz

LeTV One vs. Xiaomi Redmi Note 2 Prime [sponzorovaný článek]

V dnešním článku porovnáme dva telefony, které nabízí internetový obchod Geekbuying za úplně stejnou skvělou cenu. Podíváme se na v poslední době velmi populární model Xiaomi Redmi Note 2, proti kterému se postaví neznámý výrobce LeTV s modelem One. Pojďme si je tedy porovnat.

 

Obě zařízení jsou si velmi podobná minimálně co se velikosti týče. Jak Xiaomi tak i LeTV nabízí 5,5palcový displej s FullHD rozlišením. V případě Redmi Note 2 se jedná o IPS panel, zatímco LeTV disponuje obrazovkou od Sharpu s výbornou reprodukcí barev. Co se rozměrů týče, tak Xioami je o chlup lehčí (o 10 gramů s váhou 160g) a i tenčí.

Výkon zajišťuje v obou případech špičkový procesor od MediaTeku Helio X10, který disponuje osmi 64bitovými jádry. Ten dosahuje v AnTuTu skvělého výkonu nad 50 tisíc bodů. Velikost paměti RAM je však u LeTV vyšší, protože nabízí 3 GB oproti 2 GB u druhého modelu. Vnitřní úložiště je ale naopak u Xioami dvojnásobné o kapacitě 32 GB, což je výhoda jeho Prime verze.

  
LeTV One

Pokud se podíváme na konektivitu, tak oba smartphony nabízejí špičkovou výbavu i v tomto ohledu. LeTV One je dokonce vybaven novým oboustranným USB Type-C. Další výbava je shodná, nalezneme zde tedy LTE (1800/2100/2600 MHz), 3G a 2G sítě, dále WiFi s podporou rychlého standardu 802.11 ac včetně pásma 5 GHz, a také zde nalezneme Bluetooth 4.0 a GPS. Dnes již téměř samozřejmostí je také infraport pro ovládání domácí elektroniky, který nechybí ani zde.

Baterie pak nabízí v případě Xioami slušnou kapacitu 3060mAh a LeTV má pak 3000 mAh. Fotoaparát má opět v obou případech stejné rozlišení, tedy krásných 13 MPx s přisvětlovací diodou, která má dvě barvy pro reálnější odstín. Přední kamerky mají pak rozlišení 5 MPx pro pořizování detailních selfie.


Xioami Redmi Note 2 Prime

Operačním systémem je v obou případech Android 5.0. Jednotlivá zařízení se ale liší použitou nadstavbou. Zatímco Redmi Note 2 používá znamý MIUI ve verzi 6, tak LeTV One disponuje nadstavbou s názvem EUI.

Obě zařízení jsou si ve finále velmi podobná, nalezneme opravdu jen menší rozdíly v detailech. LeTV One vyniká použitím nového USB Type-C, kovovým zpracováním a větší pamětí RAM. Xioami Redmi Note 2 má pak navrch díky většímu úložišti a o chlup větší baterií. Je tak jen na vás, kterému dáte přednost, v obou případech dostanete špičkový stroj. Právě tyto dvě zařízení můžete nyní zakoupit v obchodě Geekbuying kde jsou ve slevě za stejnou cenu, která činí krásných 179 dolarů, což činí v přepočtu zhruba 4300 Kč.

Koupit LeTV One se slevou 72 % za 179,99 dolarů

Koupit Xioami Redmi Note 2 Prime se slevou 42 % za 179,39 dolarů

Exit mobile version