Kalendář Sunrise – zveřejněno datum konce aktualizováno

Kalendář Sunrise – zveřejněno datum konce [aktualizováno]
2016-05-11T19:35:35+02:00
• 11. 5. 2016
1

Aktualizováno 11. 5. 2016

Před šesti měsíci jsme se dozvěděli ukončení vývoje aplikace Sunrise. Sice veškeré hlavní funkce se integrují do aplikace Outlook od Microsoftu, tak stále mohli využívat původní aplikaci. Mínusem je, že nejsou dostupné ani aktualizace opravující chyby. Bylo jasné, že dojde k úplnému ukončení, ale nevěděli jsme, kdy se tak stane.

Tým Sunrise nyní oznámil, že 31. srpna přestane aplikace fungovat a již ji nebude možné stáhnout na Android či iOS. Jedná se tak o definitivní tečku za touto populární aplikací Sunrise.

Původní článek 29. 10. 2015

Když Microsoft v únoru letošního roku koupil společnost zabývající se vývojem snad nejpopulárnějšího kalendáře pro Android a iOS, slibovala společnost, že bude i nadále pracovat na jeho vývoji a bude přinášet nové aktualizace. Současně s tím však Microsoft sdělil, že funkce kalendáře Sunrise integruje do své aplikace Outlook pro Android a iOS.

microsoft-acquiring-sunrise-app-for-over-100-million-usd-1

Co Microsoft slíbil, to také dodržel a opravdu až do nedávna na aplikaci pracoval. Nicméně každému bylo jasné, že jednoho dne postoupí integrace funkcí do takového stádia, že již aplikace Sunrise potřebná nebude. K tomu nyní postupně dochází, Microsoft totiž oficiálně oznámil konec vývoje populárního kalendáře.

sunrise

Toto rozhodnutí v podstatě znamená, že aplikace již neobdrží žádné další aktualizace. Kalendář v rámci Outlooku se od převzetí Sunrise výrazně změnil k lepšímu, zatím ale nenabízí zdaleka tolik funkcí, jako Sunrise. A právě toto se má postupem času změnit. Do Outlooku mají být integrovány veškeré funkce, které nabízel Sunrise, poté by údajně mělo dojít k úplnému vymazání aplikace Sunrise z App Store.

Dobrou zprávou pro uživatele Androidu pak je, že veškeré tyto funkce budou integrovány také do Outlooku pro Android.

a-fresh-new-look-for-outlook-for-ios-and-android-4-2 a-fresh-new-look-for-outlook-for-ios-and-android-3-2

Zastaví se sice vývoj původní aplikace, to ale neznamená, že uživatelé budou muset vyhledat náhradu za Sunrise. Jak již bylo zmíněno, Outlook kalendář převezme veškeré funkce, které Sunrise nabízel. To sice bude ještě nějakou tu chvíli trvat, každopádně je to dobrá zpráva pro stávající uživatele, kteří o aplikaci zcela nepřijdou, jen budou muset přejít na aplikaci přímo od Microsoftu, což je to, o co také Microsoftu šlo, nalákat na svou stranu další tisíce uživatelů.

Zdroje: 9to5mac.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Markus Haluska

29. 10. 2015, 10:53

mali to nechat tak jak to bolo

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat