Dotekomanie.cz

Google dělá čistku v aplikacích pro Cardboard

Virtuální realita se začíná prosazovat až v poslední době, byť je s námi již pořádnou řádku let. Máme zde projekt HoloLens od Microsoftu (pracuje i na levné variantě) nebo Oculus od Facebooku. V obou případech se jedná o poměrně dražší srandu, ale jsou tu levnější řešení, například od Samsungu. Naštěstí je zde i nejlevnější varianta v podobě Cardboard od Googlu.

Ten nijak nelimituje distribuci brýlí nebo návodů. Dokonce je mu jedno, jestli někdo vyrábí brýle pro použití s aplikacemi Cardboard. Na druhou stranu si chce hlídat svou značku a začal dělat menší čistku mezi aplikacemi v Obchodě Play.

Konkrétně Googlu vadí, když někdo použije název Cardboard ve své aplikaci nepatřičným způsobem. Například se to týká aplikací Cardboard VNC, Cardboard Theater a Cardboard Catapult. Vývojáři musí podle Googlu změnit název, jinak dojde k porušení podmínek a k následnému vymazání aplikace z Obchodu Play. Ve výsledku by měl být název vypadat nějak takto „Theater for Cardboard“ nebo „VR Theater“. Většina vývojářů už dělá změny, takže nepřijdeme o aplikace pro Cardboard.

Zřejmě z jednoduchého nápadu na rozšíření virtuální reality se stává čím dál silnější značka. Dá se tedy očekávat, že se můžeme těšit na zajímavé novinky, nebo větší rozšíření.

Zdroj: variety.com

Exit mobile version