Dotekomanie.cz

Únik snímků z prezentace potvrzuje parametry Lumie 950, 950 XL a 550

Dosud se pouze spekulovalo, nyní však máme reálné podklady, které více méně potvrzují již nyní známé parametry nových Lumií 950, 950 XL a také Lumie 550, o které jsme se dozvěděli teprve nedávno a představena bude s největší pravděpodobností současně s top modely od Microsoftu.

Z interní prezentace redmondské společnosti uniklo celkem šest snímků, na kterých je, sice ve španělštině, ale vcelku podrobně rozepsáno, co lze od nových telefonů očekávat. Třešničkou na dortu jsou pak informace o docku pro rozhraní Continuum.

Lumia 950

První z dvojice top modelů by měla disponovat 5,2palcovým QHD displejem, výkon má obstarávat šestijádrový procesor Snapdragon 808 společně s 3GB pamětí RAM. Interní úložiště poskytne prostor o velikosti 32 GB, o podpoře paměťových karet se prezentace nezmiňuje. Pro fotografy je na zádech PureView fotoaparát s rozlišením 20 MPx, vedle nějž nalezneme ještě dvojitý LED blesk pro noční focení.

S baterií o kapacitě 3000 mAh se dá na jedno nabití vydržet pravděpodobně dost dlouho, o tom však zatím můžeme pouze diskutovat.

Lumia 950 XL

Větší a také vybavenější varianta má displej o velikosti 5,7 palců, opět s QHD rozlišením. Procesor je na tom o něco lépe, uvnitř se nachází Snapdragon 810, který je nechvalně známý díky svým výborným zahřívacím schopnostem. Dá se však předpokládat, že na plastové konstrukci nebude případné zahřívání tak znatelné, jako u celokovových modelů, jako je například HTC One M9.

Paměť RAM je opět s kapacitou 3 GB. Fotoaparát je taktéž bez rozdílu, pouze přibyla jedna LED dioda k přisvětlení, máme zde tedy trojitý LED blesk. V předu pak nalezneme širokoúhlou kamerku s rozlišením 5 MPx. Nesmím zapomenout ani na funkci Windows Hello, díky které se do telefonu přihlásíte skenem oční duhovky. Baterie si oproti Lumii 950 polepšila na 3300 mAh.

K tomuto modelu bych ještě rád doplnil, že nejmenovaný zdroj nám před několika málo dny poskytl fotografie skutečného prototypu Lumie 950 XL, který vypadá ve srovnání s rendery na jednu stranu velice podobně, přes to na mě telefon z fotografií zapůsobil o něco lepším dojmem, než rendery. Z pochopitelných důvodů však zdroj ani samotné fotografie zveřejňovat nebudeme.

Lumia 550

K úniku informací o Lumii 550 došlo teprve nedávno, jedná se o low-endový model, který jako první z řady 5xx disponuje podporou sítí LTE. Displej nabídne úhlopříčku 5 palců a krytý bude sklem Gorilla Glass 3. Výkon obstarává blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor Snapdragon v kombinaci s 1 GB paměti RAM. Fotoaparát na zádech nebude nejsilnější stránkou telefonu, nabídne pouze 5 MPx s autofokusem, přičemž přední kamerka disponuje rozlišením 2 MPx.

Úložiště nabídne 8 GB, to lze dále rozšířit pomocí paměťové karty. Kupodivu i u tohoto modelu bychom měli nalézt skener oční duhovky pro funkci Windows Hello. Kapacita baterie se zastavila na 1905 mAh, i zde budeme mít možnost využít rychlého nabíjení, typ konektoru nebyl zatím upřesněn.

 

Microsoft Display Dock

Jeden ze snímků prezentace se zmiňuje také od doku pro rozhraní Continuum. Celý jeho název je Microsoft Display Dock a obsahovat by měl vstupní konektor USB-C. Na druhé straně malé krabičky pak nalezneme konektory HDMI, DisplayPort a tři USB porty pro klávesnici, myš a další periferie.

Jak jsme již dříve psali, tento dock bude pravděpodobně součástí standardního balení modelů Lumia 950 a 950 XL, tím pádem budete moci ihned po zakoupení telefonu funkci Continuum využívat. Otázkou je, zda za jeden z těchto telefonů budete ochotni dát tak velkou sumu.

Zdroj: thurrott.com

Exit mobile version