Dotekomanie.cz

Sony představilo Xperie Z5, Z5 Compact a Z5 Premium

V případě novinek od Sony je už asi zbytečné mluvit o nějakých inovacích v rámci designu. Ten se sice vyvíjí postupem času, ale stále se jedná o stejný základ. Kromě toho opět je nám slibováno, že výdrž na jedno nabití jsou 2 dny. Taktéž se nezapomnělo na odolnost vůči prachu a vodě.

Co se týče vyzdvižených novinek u Xperie Z5, tak se hodně mluvilo o fotografických schopnost. Zejména pak o rychlosti ostření. Autofokus u novinky nabízí až neskutečných 0,03 sekundy. Díky 23MPx senzoru taktéž byl vylepšen zoom, u které je použita technologie Clear Image Zoom. Bez větší ztráty kvality byste měli dosáhnout až na pětinásobek. Kromě toho byly vylepšeny schopnosti fotit za zhoršených světelných podmínek.

Další zajímavá novinka se týká čtečky otisků prstů, která je zabudovaná přímo do boku smartphonu. Až zákazníci budou moci vyřknout ortel, jestli se jedná o nejlepší umístění. Rozhodně v tomto bodě chce Sony vybočit z řady. Kromě těchto zajímavých informací jsme se dočkali uvedení modelu Xperia Z5 Premium, který nabídne jako první rozlišení 4K. Zřejmě původní tvrzení Sony, že všem stačí Full HD, už neplatí.

 Xperie Z5

 Xperie Z5 Compact

 Xperie Z5 Premium

Xperia Z5 a Z5 Comapct budou globálně dostupné od října, a Xperia Z5 Premium pak od listopadu. Mimo jiné, modely Xperia Z5 a Xperia Z5 Premium budou k dispozici i v Dual SIM variantě.

Exit mobile version