Dotekomanie.cz

Sledujeme takt procesoru v Material designu [Android]

Pokud patříte mezi zkušené uživatele, kteří si svůj telefon upravují do posledního detailu, pak vás jistě napadla otázka, zdali byste mohli sledovat takt procesoru. Tato možnost tady samozřejmě je, ale budete potřebovat určité znalosti, abyste si mohli výsledky srozumitelně procházet. Pokud jste se tedy pro sledování procesoru rozhodli, pak byste měli vyzkoušet aplikaci CPUSpy Material.

CPUSpy Material umožňuje sledovat takt procesoru, nejedná se však o jednoduchou aplikaci. Uvnitř se vám po otevření zobrazí tabulka s čísly v MHz. Tato čísla značí určitou frekvenci, na které procesor běžel. Vedle na pravé straně je na každém řádku umístěna procentní informace o tom, jak moc je frekvence využívána v poměru k ostatním. Na konci řádku je pak umístěna informace s časem, kde se ukazuje, jak dlouho na dané frekvenci procesor běžel.

V aplikaci se dají najít i další informace o telefonu, přičemž se jedná o verzi jádra atd. Mezi údaji je k dispozici i řádek, který se jmenuje „Deep Sleep“, ten značí, jak dlouho bylo zařízení v tzv. hlubokém spánku. Tento režim je v každém zařízení z toho důvodu, aby nedocházelo ke zbytečnému vybíjení baterie při jeho nepoužívání.

 

Aplikace naleznete v obchodě Amazon Appstore. Ke stažení je zcela zdarma.

Zdroj: forum.xda-developers.com

Exit mobile version