Dotekomanie.cz

Google představil Nexus 5X a Nexus 6P

Posledních několik týdnů jsme zažívali jeden únik za druhým, přičemž samotné specifikace kolem nových Nexusů se postupem času měnily. Nakonec jsme se ale dočkali a Google dnes v San Francisku představil své nové Nexusy na další rok.

Konkrétně jsme se dočkali dvou novinek, přičemž každá je z jiné dílny. Nexus 5X pochází od výrobce LG, který má na svém kontě již Nexus 5 a Nexus 4. Druhá novinka je od nováčka, kterým je čínská společnost Huawei. Ta letos dostala na starost Nexus 6P, který zapadne mezi phablety a do jisté míry vystřídá loňský Nexus 6 od Motoroly.

U obou novinek se Google zaměřil na na fotografické schopnosti. Ačkoliv zde chybí optická stabilizace obrazu, tak vylepšený senzor, původně určený pro běžné foťáky, nepotřebuje tolik stabilizace. Díky větším rozměrům dokáže posbírat více světla. Všemu má také napomáhat i laserové ostření.

 

Kromě toho Google zapracoval i na senzorech, respektive připravil menší hub, který napomáhá v různých úkolech nebo při práci se smartphonem. Například při zvednutí mobilu dojde k aktivaci displeje při sníženém jasu, při dotyku dojde k plnému rozsvícení.

Nexus 5X od LG

LG se postaralo o nástupce předchozího Nexusu 5. V tomto případě se má jednat o kompaktní a lehké zařízení. Zde se hlavně kladl důraz na cenu a dostupnost.

Nesux 6P od Huawei

Huawei měl za úkol vyrobit zcela kovový smartphone, což vyústilo v podobě Nexusu 6P. Kromě toho se zaměřili na moderní technologie jako je například rychlé nabíjení. U novinky najdeme také stereoreproduktory, či čtečku otisků prstů. Právě čtečka je zde zejména kvůli placení pomocí Android Pay.

Oficiální ceny v dolarech byly zveřejněny, ale na ty evropské si budeme muset počkat. Jestli se novinky dostanou i k nám, nebylo řečeno.

Zdroj: Tisková konference

Exit mobile version