Dotekomanie.cz

Elephone Vowney – 3GB RAM a QHD pod 8 tisíc

Čínští výrobci začínají přicházet na chuť mobilní trojce mezi operačními systémy. Systém Windows 10 Mobile přinesl celou řadu uživatelsky přívětivých vylepšení, čehož se chytla společnost Elephone. Ta momentálně pracuje na modelu Vowney, který nejen přinese klasickou verzi s Androidem, ale také variantu podporující dual-boot a platformu od Microsoftu.

Jestliže začneme u první verze, tak té má být přiřknut osmijádrový procesor MT6795 od MediaTeku, 20,7megapixelový fotoaparát, 3 800mAh baterie a jen systém Android. Zatímco druhá varianta dostane čtyřjádrový procesor od Intelu se schopností dual-boot, 21megapixelový senzor fotoaparátu Exmor RS IMX230 nebo podstatně větší baterii s kapacitou 4 200 mAh.

Dále již bez jediného rozdílu si ponesou 5,5palcový QHD displej, 3GB operační paměť RAM, 64GB úložiště a snímač otisků prstů. Čínský výrobce v tomto týdnu spustil teprve předprodej první verze za 299 dolarů (tj. cca 7 102 Kč bez daně). První zařízení chystá uvolnit mezi zákazníky až 30. září. Co se týče druhé verze, její oficiální uvedení je naplánováno na 10. října.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version