Dotekomanie.cz

Test rychlosti nabíjení nejnovějších zařízení

Dnešní telefony se vybíjejí velmi rychle i díky tomu, že je používáme nad míru. Technologie baterií prozatím nedokáže naše zařízení udržet nabité na delší dobu než dva dny, a tak se každého uživatele týká každodenní nabíjení přes noc. Zahraniční server o Androidu se rozhodnul otestovat rychlost nabíjení několika modelů telefonů, jedná se o ASUS ZenFone 2, Galaxy S6, Motorola Droid Turbo, LG G4, Nexus 6, OnePlus Two, Apple iPhone. Jak si při testu vedly, můžete vidět níže.

Samsung do svého nového procesoru Exynos zakomponoval funkci pro rychlejší nabíjení, což se projevilo i u testu. Zařízení s konkurenčním procesorem od Qualcommu využívá technologii Quick Charge 2.0.

Výsledná tabulka po pěti minutách nabíjení jasně ukazuje, že si nejlépe vedl telefon Asus ZenFone 2, který se nabil na 17 %, nejhůře na tom byl iPhone 6. Při nabíjení si telefon sám řídí, jak rychle se bude nabíjet. Velmi důležitým komponentem je i adaptér, který má určité parametry maximálního proudu nabíjení, což má na na rychlost nabíjení největší vliv.

Nejrychleji dosáhl 100% nabití Samsung Galaxy S6, přičemž mu to trvalo 1 h a 22 minut. Hned za zády má LG G4 s dobou 1 h a 36 minut. Nejhůře dopadl znovu iPhone 6, který se nabíjel dlouhé 2 h a 35 minut. Při srovnání výsledků je nutné brát ohled na různé velikosti kapacity baterií, například Galaxy S6 má baterii o kapacitě 2 550 mAh a LG G4 3 000 mAh. U telefonu OnePlus Two musíme brát v potaz i to, že výrobce díky konektoru USB-C do svého zařízení rychlé nabíjení Quick Charge 2.0 nezakomponoval.

Zdroj: androidcommunity.com

Exit mobile version