Dotekomanie.cz

Nový Cat S40 odolá pádům i ze 2 metrů [aktualizováno]

Aktualizováno 11. 8.

Odolná novinka Cat S40 se dostane i na český trh koncem srpna. Ačkoliv se cena vyšplhala v zahraničí až na 15 000 Kč, tak u nás bude možné Cat S40 zakoupit za doporučenou maloobchodní cenu 10 690 Kč.

Původní článek 1. 8.

Caterpillar opět posouvá hranice odolnosti u svých telefonů. Pokud vám například není atraktivní řada Active od jihokorejského Samsungu, tak byste rozhodně neměli přehlédnout novinku v podobě modelu s označením S40. Sice nedostanete zařízení napěchované výkonnými prvky, ale za to odolná i tomu nejméně šetrnému používání. Výrobce totiž zapracoval na stupních odolnosti, čemuž také odpovídá docela vysoká prodejní cena.

Po stránkách specifikací budete mít k dispozici 4,7palcový qHD displej chráněný sklem Gorilla Glass 4 od Corningu. Hlavním tahounem je čtyřjádrový procesor Snapdragon 210 taktovaný na frekvenci 1,1 GHz. Dále uvnitř najdete 1 GB operační paměť RAM nebo 16GB úložiště, které v případě nutnosti ještě rozšíříte paměťovou microSD kartou o dalších 64 GB. Zadní část zabírá nevyjímatelná baterie s kapacitou 3 000 mAh.

Seznam uzavírá 8megapixelový fotoaparát, přední 2MPx kamerka a systém Android v předinstalované verzi 5.1 Lollipop. Nijak přepychovou výbavu vyrovnává hned několik funkcí typických u odolných telefonů. Displej lze ovládat rukavicemi nebo mokrými prsty. Certifikace IP68 udrží telefon až 60 minut ve vodě o hloubce 1 metr a díky MIL-STD-810 odolá pádu až z výšky 1,8 metru. Společnost zahájí oficiální prodej od 1. srpna ve více než 60 zemích světa za cenu 399 liber (tj. cca 15 404 Kč bez daně).

Zdroj: slashgear.com

Exit mobile version