Dotekomanie.cz

HTC plánuje model One M9 s MediaTekem Helio

Pomalu se u společnosti HTC začíná stávat zvykem, že takřka každý problém kolem špatných finančních výsledků a klesajících příjmů za uplynulé čtvrtletí chtějí řešit uvedením nového modelu. Ani protentokrát tomu není jinak, jelikož první spekulace začínají hovořit o spolupráci mezi tchajwanským výrobcem a společností MediaTek. Výrazným oživením by měl projít telefon One M9. Ten nejspíš získá jeden ze dvou nejvýkonnějších procesorů na světě z řady Helio.

Každopádně z převážné části zůstanou specifikace zachovány. To se týká 5palcového displeje s Full HD rozlišením, 3GB operační pamětí RAM, 32GB úložiště, 20megapixelového fotoaparátu nebo tradičních stereo reproduktorů. Naopak zařízení přijde o snímač otisků prstů a především Snapdragon 810 na svém místě vystřídá některá varianta od MediaTeku v podobě Helio X10 či nejvyššího Helio X20.

Na druhou stranu těmto informacím příliš nepřispívá již rozsáhlá nabídka kolem hlavního modelu pro letošní rok. Totéž platí pro loňský One M8, který díky hardwarovým vylepšením rozhodně ještě nepatří do starého železa. Výrobce ovšem musí v mnoha směrech hodně zapracovat, aby pod svá křídla získal co největší množství zákazníků a zároveň odvrátil neustálý propad. Možná se něčeho dočkáme během zářijového veletrhu IFA v Berlíně.

Zdroj: technobuffalo.com

Exit mobile version