Dotekomanie.cz

První dojmy HTC One M9+ [video]

Dnes jsme měli příležitost se podívat z blízka na smartphone HTC One M9+, který se začne co nevidět prodávat na našem trhu. Právě tento model je i dle zástupců společnosti právě to nejlepší od tohoto tchajvanského výrobce. Hands-on prezentace se konala v prostorách HTC Hub a napsali jsme pro vás naše první dojmy doplněné o video.

Společnost HTC otevřela v květnu v Praze svou novou značkovou prodejnu, jejíž součástí je právě i prostor zvaný HTC Hub. Jedná se o unikátní koncept, který by se měl časem rozšířit i do ostatních evropských zemí. Hub se nachází v prvním patře nové prodejny a sloužit má k práci i zábavě, pořádat se v něm budou různé workshopy a technologicky zaměřené přednášky. Nám byl ve stručnosti představován právě model One M9+. Celý prostor Hubu je navíc pokryt bezplatnou Wi-Fi sítí, kterou lze bez omezení využít k práci či zábavě.

Nyní ale k samotnému telefonu. Oproti svému předchůdci, modelu One M9, dostala nová verze hned několik vylepšení, i přesto se od sebe oba modely nijak výrazně neliší. Co se vzhledu týče, rozdílné jsou pouze rozměry a spodní reproduktor je uprostřed rozdělen tlačítkem, které v sobě zároveň ukrývá čtečku otisků prstů.

 

One M9+ vs. One M9

Musím říct, že právě čtečka otisků je to, co se HTC povedlo opravdu výborně. Pro odemčení telefonu není, na rozdíl od iPhonu, nutné rozsvěcet displej, stačí přiložit prst a telefon se bleskurychle odemkne. Tlačítko slouží zároveň k rychlému přechodu na úvodní obrazovku, k tomuto účelu funguje jak při stisknutí, tak při pouhém dotyku.

I přes to, že je novinka o nějaký ten gram těžší než její předchůdce, působí při držení o něco pohodlnějším dojmem, dokonce se zdá, že je o něco lehčí, i když tomu tak není. HTC One M9+, který je v současnosti nejlépe vybaveným telefonem od HTC, se v brzké době začne prodávat v ČR, a to za cenu 23 490 Kč.

S možná prospěšnou změnou se setkáváme u procesoru, model M9+ pohání osmijádrový Helio X10 od MediaTeku, který na rozdíl od Snapdragonu 810 nemusí tolik topit.

Fotoaparát s rozlišením 20 MPx na zádech telefonu změnil tvar ze zaobleného čtverce na kruh a společnost mu o pár milimetrů výše dělá druhý snímač. Díky duálnímu snímači lze ukládat informace o hloubce, což nám následně dovoluje pomocí funkce UFocus přeostřovat na různá místa ve fotografii. Obě čočky jsou kryté safírovým sklem.

Následné přeostřování probíhá v editoru jednoduchým klikáním na místo, kam chcete zaostřit. Funkci jsme vyzkoušeli na několika fotografiích, jak lze vidět i ve videu, ne vždy však přeostření proběhne přesně tak, jak bychom chtěli. Dle mého názoru je tedy funkce vcelku užitečná, že by ovšem fungovala dokonale, se říct nedá.

Přední kamerka se také dočkala vylepšení. Stejně jako snímač na zádech je i ten přední ultrapixelový a oproti modelu M9 je i širší, což umožňuje proniknutí většího množství světla a tím pádem je lepší i kvalita výsledných fotografií. Pochválit musím také kvalitně zpracované reproduktory, které díky funkci BoomSound v kombinaci s Dolby Audio Surround produkují opravdu krásný zvuk. Pokud telefon při sledování videa držíte na šířku proti sobě, docílíte zřejmě toho nejlepšího dojmu.

Specifikace:

Exit mobile version