Dotekomanie.cz

5 aplikací ze storu – hrajeme si na iPadu

Po týdnu tu máme opět náš pravidelný seriál 5 aplikací ze storu. Dnes se zaměříme na platformu iOS a to konkrétně na hry na iPad.

Shadowmatic

První hrou je Shadowmatic. Vaším cílem je spojovat a různě otáčet určitým objektem, aby vytvořil nějakou věc v jeho stínu. Toto otáčení probíhá v jedné z deseti místností jako například dětský pokoj či dílna. Celkově je k dispozici 80 úrovní. Grafická stránka je velmi povedená a líbivá. Tato hra je dostupná i na iPhony, ale právě na velkém displeji iPadu si ji užijete nejvíce. Shadowmatic také získal ocenění Apple Design Award.

 

Little Alchemy

Další hra je opět ze stejné kategorie hlavolamů. Zde je vaším cílem spojovat různé elementy a tvořit z nich další. Na začátku máte k dispozici pouze vodu, oheň, zemi a vzduch. Z těch, když to přeženu, vytvoříte celý svět. Různých kombinací je opravdu velmi mnoho, výsledných prvků je 550. Opět jako v předchozím případě zde platí, že na displeji iPadu je hraní pohodlnější. Little Alchemy je navíc zdarma, což potěší.

 

Walking Pet

Velmi jednoduchá hra, kde i váš cíl je triviální. Jste zvíře a snažíte se chodit po dvou nohách. To ale není tak snadné. Musíte na obrazovku klepat právě v tu chvíli, kdy chcete udělat krok. Cíl hry je dojít co nejdál a nespadnout na zem. Walking Pet je v základu s reklamou zdarma, za dvě eura však lze odstranit.

 

Pinch Pong

Hra postavená na principu air hockey s tím rozdílem, že puk odrážíte dvěma prsty, mezi kterými je vytvořena odrážecí plocha. Na výběr máte z několika barev. Pinch Pong opět velmi dobře využívá potenciál iPadu a jeho velkého displeje. Tato hra je pro dva hráče ideální, hrát mohou ale i hráči čtyři. Potěší, že je zdarma.

 

Alphabear

Tato hra je od stejných tvůrců, kteří stojí za hříčkou TripleTown. Vaším úkolem je zde tvořit slova z nabízených písmen. To ale není tak jednoduché, protože je musíte využít do určité doby nebo se totiž promění v kámen. Pokud vytvoříte slovo, tak na místě písmen vzniknou medvídci. A vaším cílem je mít medvěda co největšího. Menším mínusem může pro někoho být anglický jazyk.

 

 

Exit mobile version