Dotekomanie.cz

Sony uvolňuje vývojářské AOSP preview Androidu M

Sony oznámilo na svém vývojářském blogu velmi dobrou zprávu, hlavně tedy pro nadšence této společnosti. Už nyní je totiž dostupné vývojářské AOSP (Android Open Source Project) preview k Androidu M. Zároveň byl i vydán seznam podporovaných zařízení. Zatím sice nefunguje například kamera, avšak jako velmi rychlý počin pro představu uživatelů a možnosti vývojářů, to snad stačí.

Výše můžete vidět oficiální video, na kterém je model Z3 Compact s právě vydaným preview. Na videu jsou vidět jen základní funkce a bohužel aktuální verze neobsahuje Google Play Služby. Společnost také varuje, že „AOSP software není certifikován nebo určen pro běžné použití„. Zde je tedy seznam podporovaných zařízení – Xperia Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet Compact, Z2, Z2 Tablet, Z1, Z1 Compact, Z Ultra, E3, M2, T2 Ultra a T3. Bohužel nejnovější modely prozatím chybí – Z3+, Z4 nebo Z4v.

Sony opět ukazuje, že na svou komunitu nezanevřelo a snaží se pro ni dělat, co možná nejvíce. Ačkoliv vydaný obraz obsahuje mnoho nedodělků, chyb a chybí zde pár funkcí, vývojáři se mohou začít pomalu radovat. Přeci jen mohou už začít upravovat své aplikace – i když s tím není radno nikdy spěchat – pro budoucí verzi Androidu. Více se můžete dozvědět na oficiálním blogu.

Zdroje: phonearena.com, developer.sonymobile.com

Exit mobile version