Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #96 – Zamkněte si určité aplikace podle profilu

Ve svých mobilních telefonech a tabletech necháváme stále častěji mnoho soukromých informací, o kterých si myslíme, že by se neměly dostat do rukou druhých. Informace jsou často uloženy v aplikacích a dají se zobrazit bez nutnosti zadání hesla. My se dnes podíváme na dobrý projekt jménem HexLock, kde vám bude umožněno aplikace zamykat pomocí určitého seznamu.

Hexlock je velmi chytrá aplikace umožňující uzamknout aplikace tak, že při pokusu o jejich otevření bude vyžadováno heslo. Takových aplikací je spousta, ale pouze HexLock umožnuje nakonfigurovat si profily, ve kterých si určíte, jaké aplikace budou uzamčeny, to se hodí například v situacích, kdy jste doma a heslo mít nepotřebujete, naopak na párty s kamarády se vám tato funkce bude hodit. Při prvotním otevření vám bude ukázáno v krátkém návodu, jak vše vlastně funguje a jak si aplikace uzamknout včetně vytvoření profilů.

Prostředí aplikace je velmi podařené a autoři si zaslouží pochvalu, téměř hned si budete jistí, co a jak v aplikaci udělat. Když si uživatel vytvoří profil s určitým heslem, na následující obrazovce bude požádán o to, aby určil, které konkrétní aplikace se mají uzamknout.

Profily si můžete přepínat buďto manuálně, anebo si je nastavit podle toho, k jaké Wi-Fi jste právě připojeni a následně bude docházet ke změně automatické. HexLock je ke stažení zcela zdarma, uvnitř aplikace nalezneme jednu platbu v podobě cca 30 Kč za plnou verzi.

Exit mobile version