Dotekomanie.cz

Některé Xperie mají skrytý FM vysílač

Vrátíme-li se o pár let zpátky, například k mobilním telefonům tehdejší Nokie, některé z nich byly standardně vybaveny jednou speciální funkcí, na kterou se v průběhu let úplně zapomnělo. Když se podíváme do interiéru dnešních aut a srovnáme ho s interiérem kolem roku 2007, uvidíme, jak moc se toho vlastně změnilo. Přibyly velké dotykové obrazovky, integrované navigační a zábavní systémy, bezpečnostní asistenti. Když si dnes chceme v autě přehrát písničku, použijeme jednoduše Bluetooth. Tehdy nic takového nebylo. Nokia proto přišla s funkcí FM vysílače. V telefonu stačilo vybrat oblíbenou písničku a z možností zvolit Vysílač FM. Nokie pak už na displeji zobrazila jen frekvenci, kterou bylo nutné naladit na autorádiu.

V nedávné době se na XDA objevila diskuze, že některé telefony od Sony mají zabudovaný FM vysílač, který je ale v běžném stavu vypnutý. Vývojáři ovšem nelenili a vytvořili aplikaci, která vysílač aktivuje a umožní to samé, co uměly Nokie před pár lety. Celé řešení má ovšem hned několik úskalí. Aby bylo možné hudbu vysílat, je nutné vlastnit jedno z následujících zařízení a zároveň jej mít rootnuté:

Dalším krokem je stáhnutí potřebné aplikace. Aplikace se jmenuje SpiritTransmit a je dostupná na Play Store za vysokých 19 dolarů (v českém Play za 555 Kč). K dispozici je i bezplatné demo. Pokud aplikaci stáhnete, stačí již jen připojit sluchátka, která slouží jako anténa a začít vysílat. Samotná kvalita přenosu se může měnit v závislosti na vzdálenosti vysílače a přijímače a okolním rušení.

 

Pokud byste měli zájem o aplikaci, doporučujeme nejprve vyzkoušet demo, protože někteří uživatelé si stěžují, že aplikace nefunguje na Androidu 5.0+.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version